Dorfgastein (830m)

Dorfgastein is het kleinste dorpje in het Gasteinertal en deelt het skigebied met Großarl dat aan de andere kant van de berg ligt. 

Sympathiek dorpje aan de ingang van het Gasteinertal
Sympathiek dorpje aan de ingang van het Gasteinertal

Wintersport

Aan de rand van het dorp vertrekken een gondellift en een stoellift waarmee je de 2.027 meter hoge Kreuzkogel kunt bereiken. Uiteenlopende rode en blauwe pistes geven je ruim voldoende afwisseling voor enkele dagen. De pistes gaan tot aan het plaatsje Großarl, zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Wil je nog meer pistes ontdekken, dan kun je met de auto of skibus naar het naastgelegen Bad Hofgastein. Daar wachten nog véél meer pistes die je tot aan Bad Gastein brengen.

Accommodaties

Dorfgastein heeft iets meer dan 100 accomodaties, ruim voldoende keuze voor je wintersport of zomervakantie. Voor luxe en gemak kun je terecht in één van de 12 hotels. Dan zijn er maar liefst 79 appartementen en vakantiewoningen. Wil je een voordelig alternatief dan kun je het beste een kamer met ontbijt boeken bij één van de 24 privatzimmer / ferienwohnungen. Ongeveer de helft van alle accommodaties in Dorfgastein kun je online reserveren via Booking.com. Wil je je accommodatie boeken via de plaatselijke VVV, klik dan hier.