Bad Hofgastein (857m)

Bad Hofgastein is een chique en moderne wintersportplaats. Het dorp beschikt over een leuk centrum met verschillende restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Het skigebied is geschikt voor groot en klein, ervaren en onervaren.

Bad Hofgastein in het dal, prachtig om te zien!
Bad Hofgastein in het dal, prachtig om te zien!

Wintersport

Voor een complete wintersportervaring ben je in Bad Hofgastein aan het juiste adres en heb je toegang tot meer dan 200 kilometer piste. Doordat hier verschillende gebieden met elkaar verbonden zijn, zijn er geweldige lange pistes te vinden die soms wel langer dan 8 kilometer zijn. Er zijn ook een aantal skiroutes te vinden met poedersneeuw die zeer interessant zijn voor freeriders. Het grootste funpark heet het Boarder's Paradise en is aan de Grossari kant van het gebied in de buurt van piste 9. Er wordt door ik totaal 8 skischolel skiles gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar. De les word overal gegeven, dus op de piste en in het funpark!

Op de ski's naar Bad Gastein

Van de treinbaan die uit het dorp vertrekt stap je op 1.302m hoogte over in de gondel en bereik je het hoogste punt bij Bad Hofgastein op 2.050m - de Schlossalm. Vanaf hier kun je afdalen naar Skizentrum Angertal (1.175m) en kun je de weg vervolgen helemaal tot aan Bad Gastein

Accommodaties

Bad Hofgastein telt in totaal ruim 200 accommodaties. Appartementen en vakantiewoningen zijn met een aantal van 176 verreweg in de meerderheid. Daarnaast zijn er 28 hotels en een camping. Via Booking.com kun je kiezen uit 133 accommodaties in Bad Hofgastein (25 hotels, 76 appartementen, 13 pensions, 6 vakantieboerderijen, 3 bed & breakfast en 3 vakantiehuizen). Zoek je chique, gezellig, groot of klein, in Bad Hofgastein is de accommodatie aanwezig die je zoekt.